DR Veteranklubb

Vinkurs på Vandrerhjemmet

08.05.2022

 

Veteranklubben arrangerte et vinkurs 5 mai på Vandrerhjemmet. Med tema : En smaksreise om og med personlighetene i Nord-Italia med fokus på Piemonte. Med en av de aller beste vinkjennere Svein Lindin (eller Vinofil som han også kaller seg) som foredragsholder lå alt til rette for en bra kveld.

Total 24 medlemmer deltok. Og ikke uventet var det flere damer som var påmeldt enn mannfolk.

Vi smakte på 5 ulike viner fra Piemonte. Fra den ordinære Barbera Kompis til de bedre vinene fra Barolo og Barbera. Vinene var i prisklasse 150 til i underkant av 400 kr pr flaske.

Avsluttet vinsmakingen med en Moscato vin, som med sitt sukkerinnhold på 139 gram per liter absolutt ikke var noen diabetiker vin! Smakte nydelige i små mengder men blir fort for søt for de fleste. Passer ypperlige til jordbær (med pepper!).

 

Vår vinkelner Svein Lindin underholdt oss hele tiden med fortellinger om området Piemonte  og vinene vi smakte. Meget dyktig foredragsholder! Med hele tiden artige historier. Svarte også veldig dyktig på alle spørsmål som kom fra deltakerne.

Vi hadde til dette vinkurset valgt å holde oss til området Piemonte i Nord-Italia. Etter tilbakemeldinger jeg har fått fra deltakere vil vi prøve tilsvarende neste år med vin fra et annet område/land. Dette ga mersmak både sosialt og et fint innblikk i hva Piemonte kan tilby.

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding: