DR Veteranklubb

Bedriftsbesøk Drammen 20.nov.2018

23.11.2018

Tirsdag 20. november var vi 10 stk. fra Veteranklubben på besøk i Dresser Rand's verksted i Drammen. Etter å ha fått på oss verneutstyr ga Otto von Ubish en status om situasjonen i verkstedet og bedriften forøvrig. Generelt høy belastning i verkstedet har ført til forsinkelser. Mange muligheter i markedet for nye anlegg.

Vi startet i nord-enden av hallen der vi så et velordnet varelager.

I verksted-delen var det først to ramme-skid som skal bli drivere for pipeline-kompressorer i Canada. På et av disse var det montert en GT61 industriell friturbin som skal drives av en RB211 gass-generator. Betydelig større dimensjoner enn det vi var vant til med LM-turbiner er en følge av industriell friturbin.

Videre innover i verkstedet var det to komplette genset, direct-drive, hvorav ett på teststand.  Gensettene består av RB211 gass-generator med GT30 aeroderivative friturbin, som har mange likheter med en LM2500, som driver en Brush generator. Ytterligere to skid var under montering. Disse fire gensettene sammen med to kompressor-drivere skal leveres før jul til en FPSO utenfor Rio. 

 

De to kompressor-driverene skal monteres sammen med hvert sitt kompressor-skid som får påmontert en D10 kompressor på den ene og en D16 kompressor på det andre. Disse pakkene vil bli noe av det største som blir levert fra Drammen med vekt på ca. 210 tonn og total lengde 24 meter.

En liten tur innom kontrollrommet viste små forandringer i løpet av siste to, tre år.

Forøvrig var det trivelig å treffe tidligere kollegaer som forsatt er i jobb.

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding: